woensdag 8 juni 2022

Saté van gemarineerd & geroosterd buikspek (Azië)

SATÉ VAN GEMARINEERD & GEROOSTERD BUIKSPEK

1 peer
½ ui
2 teentjes knoflook
2 centimeter verse gemberwortel
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels bruine suiker

1 eetlepel sesamolie
3 eetlepels gochujang
1 lente-ui, in dunne ringen
500 gram buikspek zonder zwoerd (rechthoekig stuk van 5 x 10 centimeter), in plakken van 1 centimeter dik
paar slablaadjes, lollo verde of lollo rosso
1 groene chilipeper, in ringetjes
ssamjang (sojabonenpasta)


Doe de (hele) peer, ui, knoflook, gember, sojasaus, bruine suiker, sesamolie en gochujang in de blender of keukenmachine. Mix tot puree en meng in een kom met de lente ui en stukken buikspek. Laat afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast marineren.
Rooster op de barbecue of in een grillpan zonder olie of boter in 15 – 20 minuten krokant. Rijg eventueel aan metalen spiesen als je het op de barbecue gaat roosteren, zodat de plakjes niet door het rooster vallen.
Serveer in een slablad met groene peper en ssamjang erbij.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 345 kcal p.p.
voorbereidings- / marineer- / bereidingstijd : 15 / 30 / 20 minuten

gebied : Azië
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Delicious. juli 2021, Special edition Azië

Geen opmerkingen: