RIJST MET KABELJAUW, MANGO-MAISSALSA EN CHIPOTLESAUS
400 gram kabeljauwhaas
2 eetlepels olijfolie
6 eetlepels chipotle sauce
1 limoen, schoongeboend
1 sjalot
½ bakje koriander (à 15 gram)
175 gram zongerijpte mangostukjes
1 blikje maiskorrels (300 gram)
600 gram 1 minuut basmatirijst
2 zoete rode puntpaprika’s
Bestrooi de kabeljauw met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw op middelhoog vuur 4 minuten aan 1 kant. Keer de vis, voeg 4 eetlepels chipotlesaus toe, verdeel de vis met een spatel in kleine stukjes en bak nog 2 minuten.
Rasp ondertussen de groene schil van 1 helft van de limoen en pers deze uit. Snijd de andere helft in plakjes. Snipper de sjalot en snijd de koriander fijn. Snijd de mangostukjes in kleinere blokjes van 1 centimeter. Laat de mais uitlekken.
Meng de mango met de mais, sjalot en koriander en breng op smaak met het limoenrasp en -sap, peper en zout.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer los. Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve dunne ringen. Verdeel de rijst, mango-maissalsa, paprika en kabeljauwstukjes over borden. Schep de rest van de chipotlesaus erbij en garneer met een limoenplakje. Lekker met totopos (chips van maistortilla’s)
4 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : visgerecht
bron : AllerHande mei 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten