INGELEGDE RADIJSJES
1 bos kleine radijsjes
1 takje rozemarijn
125 milliliter appel(cider)azijn
110 gram suiker
60 milliliter water
2 theelepels zout
2 theelepels mosterdzaad
½ theelepel zwarte peperkorrels
2 laurierblaadjes
een mespunt chilivlokken
Snijd de radijsjes los en boen ze schoon met een sponsje. Leg de radijsjes in een goed afsluitbare, gesteriliseerde (weck)pot en stop de rozemarijn erbij.
Doe alle overige ingrediënten in een steelpan en breng aan de kook. Giet de vloeistof over de radijsjes tot helemaal aan de rand van de pot. Sluit de pot zorgvuldig. Gebruik je een pot met een metalen deksel, duw dan met je vingers op het midden van het deksel zodat de lucht uit de pot gaat. Laat minstens 8 uur afkoelen en de smaken goed intrekken voordat je de radijsjes gebruikt.
In de koelkast zijn de radijsjes 6 tot 7 maanden houdbaar.
4 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Najat : 80 Kleurrijke recepten en verhalen uit magisch Marokko / Najat Kaanache
woensdag 4 mei 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten