woensdag 4 mei 2022

Batata na Fornu (Nederlandse Antillen)

BATATA NA FORNU

1½ kilogram Roseval aardappels
3 eetlepels olijfolie
5 takjes rozemarijn (à 10 centimeter)
zout naar smaak
peper naar smaak


Begin met het wassen van de aardappelen. Omdat we de aardappelen met schil en al gebruiken, moet dat goed gebeuren. Je kunt de aardappelen met een stevige borstel in een grote schaal koud water schoonboenen. Snijd de aardappels vervolgens in grote parten (bijvoorbeeld in vieren) en laat deze stukken vervolgens 15 minuten in een schaal met koud water staan. Giet daarna het water af.
Doe de aardappels in een pan en voeg hier 2 theelepels zout aan toe. Vul de pan met water, totdat de aardappels nét onder staan. Breng het water aan de kook en kook de aardappels in 10 minuten halfgaar. Giet het water daarna af en laat de aardappels even droogstomen.
Verwarm nu de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak nu de naaldjes van de rozemarijn fijn. Meng daarna de aardappels met e olijfolie, de rozemarijn en zout en peper naar smaak.
Leg de aardappelparten vervolgens op de bakplaat, het liefst in één enkele laag. Bak de aardappelen nu in 30 - 40 minuten gaar en goudbruin.

4 personen

gebied : Nederlandse Antillen
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De complete Antilliaanse keuken : 300 Recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao / Jurino Ignacio

Geen opmerkingen: