zaterdag 26 maart 2022

Blettes à la crème (Normandië, Frankrijk)

BLETTES À LA CRÈME (SNIJBIET IN ROOMSAUS)

Ik maakte dit Gerecht voor het eerst op een winderige dag na een bezoek aan de plaatselijke markt, waar ik malse jonge snijbiet en prachtige verse room vond die zo dik was dat hij bijna niet van de lepel viel.

500 gram jonge snijbiet, goed afgespoeld en drooggedept
250 gram verse room
zout
peper
versgeraspte nootmuskaat
2 - 3 eetlepels versgeraspte gruyère


Snijd de stelen van de bladeren en snijd ze in stukjes van 1 centimeter breed. Snijd de bladeren in de breedte in smalle reepjes.
Breng water met zout op hoog vuur aan de kook en doe de stelen erin. Giet ze af als het water weer aan de kook komt en laat ze voorzichtig uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng de room in een steelpan op middelhoog vuur aan de kook en roer er zout, peper en nootmuskaat door. Voeg de blaadjes toe en laat ze in 4 minuten slinken. Roer de stukjes snijbietsteel erdoor. Schep alles in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant licht is gekleurd.

4 personen

gebied : Normandië, Frankrijk
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De smaak van Normandië : Ontdek de tradities en de beste streekgerechten van Normandië / Carole Clements

Geen opmerkingen: