GRENOUILLES FERMIÈRE (BOERSE KIKKERBILLETJES)
Met hun licht zoetige, delicate smaak vormen kikkerbilletjes een heerlijk zomers voorafje.
24 middelgrote kikkerbilletjes
2½ deciliter melk
50 gram bloem
120 gram boter
zout
peper
3¾ deciliter slagroom of crème fraîche
1 theelepel ciderazijn
1 eetlepel fijngehakte bieslook
Was de kikkerbilletjes in koud water en droog ze goed af. Scheid de kikkerbillen van elkaar door ze op het gewricht door te hakken. Laat ze 5 minuten in de melk weken. Haal ze uit de melk en schud de overtollige melk eraf. Strooi er bloem over en schud de overtollige bloem eraf. Smelt de boter in een koekenpan en bak, in kleine porties tegelijk, de kikkerbilletjes hierin aan beide zijden goudbruin. Leg ze daarna in een ovenvaste schaal. Kruid ze met zout en peper en giet de slagroom erover. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200°C, net zo lang tot de room enigszins gereduceerd en het vlees wat bruiner geworden is. Haal de schaal uit de oven en besprenkel de kikkerbilletjes met de ciderazijn en de gehakte bieslook. Dien direct op.
4 personen
gebied : Normandië, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Normandische keuken / Claude Guermont en Paul Frumkin
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten