SINSIN (ZOETE GEROOSTERDE-SESAMBALLETJES)
Sinsin is een zoete lekkernij uit Somalië en Kenia. In drukke steden als Mombassa worden deze sesamballetjes op straat verkocht.
260 gram sesamzaad
150 gram suiker
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan ophoog vuur tot het goudbruin wordt en begint te geuren; roer voortdurend om aanbranden te voorkomen. Zet het apart.
Smelt de suiker in een pan op zeer laag vuur al roerend met een pollepel tot de suiker begint te karamelliseren. Roer het sesamzaad erdoor. Neem de pan van het vuur (laat het mengsel iets afkoelen!) en wrijf je handen in met een beetje bakolie. Pak wat van het mengsel op en rol er tussen je ingeoliede handen kleine balletjes van.
4 - 6 personen
gebied : Somalië en Kenia
gerechtsoort : snoep
bron : Het nieuw Afrikaans kookboek / Ingmar Niezen & Sean Fitzpatrick
zondag 28 november 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten