GEROOSTERDE KIP MET KLAPPERMELK
2 eetlepels arachideolie
½ ui, klein gesneden
2 tenen knoflook uit de knijper
1 eetlepel zout
¼ theelepel kurkumapoeder (kunir)
1 ½ theelepel korianderpoeder (ketoembar)
4 flinke kippenbouten (elk van drumstick en dij; tezamen wegend 1,2 kilogram)
½ kop (1,2 deciliter) klappermelk (gemaakt van geraspte kokos en kokende melk, door een zeef gedrukt
1 eetlepel suiker
1 eetlepel rijstazijn
½ kop heldere kippenbouillon
Maak de olie heet in een wok, wadjan of braadpan en voeg ui, knoflookpulp, zout, kurkuma en koriander toe. Fruit het al roerend tot de ui mals is geworden. Halveer de 4 kippenbouten bij het gewricht, doe ze in de pan en roerbak tot ze aan alle kanten goudgeel zijn geworden. Voeg nu klappermelk, suiker, rijstazijn en kippenbouillon toe en sudder 20 minuten. Dit kan allemaal van tevoren gebeuren en laat daarna de kip in de saus afkoelen. Rooster de stukken kip op een barbecue boven gloeiend houtskool of op een contactgrill, veel bedruipend met de saus tot ze bruin en mals zijn geworden. Geef er in olie gefruite stukken komkommer of aubergine bij, en desgewenst wat gebakken mie.
4 personen
gebied : Polynesië
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Proeven uit de Pacific / Hugh Jans
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten