PITA KIPSHOARMA
600 gram kippendijen
2 theelepels komijnpoeder
1 eetlepel TLV-specerijenmix of ras el hanout / baharat
2 theelepels granaatappelmelasse
1 theelepel harissa
extra vergine olijfolie
1 eetlepel sjmalts of eenvoudige olijfolie
2 uien, fijn gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
4 pita’s
techina
snelle Israëlische salade
schoeg, desgewenst
Snijd de kippendijen in dunne reepjes en hussel er de specerijen, granaatappelmelasse, harissa en een royale scheut olijfolie door. Breng op smaak met versgemalen peper en een flinke snuf zout. Laat ten minste een uur afgedekt marineren in de ijskast.
Verhit de sjmalts of een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 10 minuten op laag vuur. Voeg de kip toe en bak op hoog vuur in 3 - 5 minuten gaar.
Rooster de pita’s kort in de broodrooster zodat ze wel heet, maar niet knapperig worden. Snijd open en smeer de binnenzijde in met techina. Vul de pita’s daarna afwisselend met kipshoarma en salade. Maak af met een royale plens techina. Voeg desgewenst nog wat schoeg toe voor extra scherpte.
4 personen
gebied : Tel Aviv, Israël
gerechtsoort : snack
bron : TLV : Recepten en verhalen uit Tel Aviv / Jigal Krant
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten