woensdag 7 juli 2021

Vietnamese haringsalade (Vietnam)

VIETNAMESE HARINGSALADE

Deze salade kent in Vietnam vele verschijningsvormen. Er zijn ook variaties met vlees. Voor deze salade heeft de Vietnamese vis plaats gemaakt voor Hollandse haring. Serveer de salade met kroepoek.

2 teentjes knoflook
2 eetlepels ongezouten pinda’s
3 theelepels Nuoc mam
1 theelepel suiker
sap van ½ citroen
peper
zout
1 rode Spaanse peper
1 rode paprika
6 haringen
½ komkommer
1 ui
2 eetlepels fijngesneden muntblaadjes


Pel en snipper de teentjes knoflook. Wrijf de pinda’s met de knoflook in een vijzel iets fijn en roer de Nuoc mam, de suiker, het citroensap en wat peper en zout erdoor. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne reepjes. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes. Snijd de haring in reepjes en de komkommer in plakjes. Pel de ui en snijd de ui in ringen. Meng alle ingrediënten door elkaar en laat de smaken even intrekken.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: