SELADA KAKAP DAN BELOET (BAARS-PALINGSALADE)
Op Java en Bali maken de boeren ’s nachts vlijtig jacht op de paling die zich in de natte sawa’s ophoudt. Ze zijn wat kleiner, maar meestal lekkerder dan paling uit kweekvijvers. Deze salade is uiterst pikant gekruid.
100 gram zeevisfilet (kabeljauw, poon)
100 gram baarsfilet (snoekbaars, zeebaars)
1 deciliter visbouillon
100 gram gerookte paling
1 deciliter daboe-daboesaus, koud
80 gram sperzieboontjes, in reepjes gesneden
50 gram rode chilipepers, in reepjes gesneden
12 katjang pandang of salam bladeren
12 basilicumblaadjes (kamangi)
Verwarm de oven voor bij 180°C. Leg de visfilets in een braadpan, voeg de bouillon toe en pocheer ze 15 minuten in de warme oven. Neem de vis uit de bouillon en laat afkoelen. Snijd de gepocheerde vis en gerookte paling in reepjes. Giet op ieder bord wat daboe-daboesaus. Schud in een kom de bonen, chilipepers en katjang pandang blaadjes om. Leg wat van deze salade op ieder bord. Leg de reepjes vis en paling erbij en garneer met basilicumblaadjes.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Indonesisch koken nieuwe stijl / Detlef Skrobanek
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten