zaterdag 24 april 2021

Peperoni alla Piemontese (Piëmont, Italië)

PEPERONI ALLA PIEMONTESE (PAPRIKA’S EN ANSJOVIS EN KAPPERTJES)

Deze paprika’s worden vaak als beleg voor crostini geserveerd.

4 paprika’s
6 - 8 ansjovisfilets op olie
1 - 2 tenen knoflook, fijngehakt
1 volle eetlepel kappertjes, fijngehakt
een takje oregano, fijngehakt
4 - 5 eetlepels extra vergine olijfolie


Rooster de paprika’s 25 minuten in de tot 200°C verhitte oven tot ze gaar zijn, leg ze in een plastic zak, sluit deze goed en laat ze 10 minuten stomen tot het vel loslaat. Pel de paprika’s, verwijder de steel, zaadjes en zaadlijsten en snijd elke paprika in 4 stukken of in repen. Meng ze met de overige ingrediënten.

6 personen

gebied : Piëmont, Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De smaak van Italië : Streek voor streek / Claudia Roden

Geen opmerkingen: