dinsdag 27 april 2021

Saus Madoe dan Tjabe Merah (Indonesië)

SAUS MADOE DAN TJABE MERAH (HONING-CHILISAUS)

Dit is een heerlijk zoet-pikante saus voor gegrilleerde kip en kalfsvlees. Serveer deze warm.

1 eetlepel arachideolie
30 gram sjalotten, gepeld en fijngehakt
10 gram knoflook, gepeld en fijngehakt
ketoembar
1 eetlepel citroensap
1,8 deciliter rood chilisap
2 eetlepels asemwater
6 eetlepels honing
1,7 deciliter water
zout


Verhit de olie in een steelpan en bak de sjalotten en knoflook 1 minuut, tot ze iets bruin zijn. Voeg een snuf ketoembar toe en bak nog een minuut. Giet de overige ingrediënten erbij en breng op smaak met zout. Breng aan de kook, temper het vuur en laat onder geregeld roeren 10 minuten zachtjes koken, tot de saus dik wordt. Neem de pan van het vuur en serveer warm.

Voor 5 deciliter saus

gebied : Indonesië
gerechtsoort : saus

bron : Indonesisch koken nieuwe stijl / Detlef Skrobanek

Geen opmerkingen: