BINTE BILO HOETA (SOEP MET TONIJN EN MAÏS UIT GORONTALO)
Gorontalo ligt ten westen en iets ten zuiden van Minahasa en beschikt over dezelfde voedingsmiddelen. Dit is een substantiële soep met maïs die lijkt op Tinoetoean. Taugé is verder de enige gebruikte groente. Nog een verschil is dat deze soep eigenlijk een vissoep is. Als er minder water wordt gebruikt, kan dit gerecht als een visschotel met groenten worden geserveerd met rijst of gekookte aardappelen.
1 eetlepel arachideolie
4 sjalotjes, in ringetjes gesneden
250 gram maïs, vers van de kolf, uit blik of diepvries
6 tot 8½ deciliter water
1 theelepel sambal oelek
3 tomaten, ontveld en het vruchtvlees zonder de zaadjes in blokjes gesneden
250 gram verse tonijn, in blokjes gesneden
4 eetlepels in ringetjes gesneden bosui
2 eetlepels fijngehakt geelwortelblad (desgewenst)
zout naar smaak
2 eetlepels fijngehakt basilicum of munt
120 gram taugé, schoongemaakt
Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot omscheppend 2 minuten. Voeg de maïs toe, laat kort meefruiten en giet het water in de pan. Laat met het deksel op de pan 5 minuten zachtjes koken. Voeg de overige opgesomde ingrediënten toe, met uitzondering van het basilicum of de munt en de taugé. Laat zonder deksel nog 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met wat zout en voeg het basilicum of de munt en de taugé toe. Laat nog 1 minuut koken en serveer meteen als boven beschreven.
4 personen
gebied : Gorontalo, Sulawesi, Indonesië
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : De regionale keukens van Indonesië / Sri Owen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten