IKAN BOENGKOES (VIS IN GEMBERSAUS)
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
2 cm gemberwortel
50 g ongezouten cashewnoten
1 theelepel sambal trassi
1 theelepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel olie
1½ theelepel tomatenketchup
citroensap
zout
2 roodbaarsfilets
Sjalotjes en knoflook pellen. Gember schillen en in plakjes snijden. In keukenmachine sjalotjes, knoflook, gember en noten fijnmalen. Sambal, suiker, olie, tomatenketchup en citroensap toevoegen en enkele seconden pureren. Op smaak brengen met zout. Roodbaars met keukenpapier droogdeppen. Van aluminiumfolie 2 stukken van 25 x 25 cm scheuren. Visfilet op aluminiumfolie leggen. Vis aan beide zijden met marinade bestrijken en in aluminiumfolie wikkelen. Tot gebruik in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 225°C of gasovenstand 5. Vis midden in oven in ca. 13 minuten gaar bakken. Serveren met rijst en een groentegerecht.
2 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten
land : Indonesië (Java)
gerechtsoort : visgerecht
bron : Indonesië : Een culinaire ontdekkingsreis door Java en Bali / Kea Engbers, Annelène van Eyndhoven, Clara ten Houte de Lange
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten