dinsdag 9 maart 2021

Panaeng Nuea (Thailand)

PANAENG NUEA (ROERGEBAKKEN RUNDVLEESCURRY)

1 sjalotje
2 groene Spaanse pepers
2 teentjes knoflook
½ centimeter verse laos
3 centimeter verse sereh
1 theelepel garnalenpasta
2 theelepels gemalen koriander
1 stukje limoenschil
2 eetlepels suiker
2 eetlepels nam pla (vissaus)
1 deciliter kokosmelk
1 groene paprika
1 rode paprika
1 ui
300 gram biefstuk
25 gram pinda’s
2 eetlepels olie
2 eetlepels dikke kokosmelk
1 eetlepel verse basilicum, in dunne reepjes


Pel het sjalotje. Pureer de pepers, het sjalotje, de knoflook, de laos, de sereh, de garnalenpasta en de koriander tot een gladde pasta. Snijd de limoenschil in reepjes en roer ze met de suiker en nam pla door de kokosmelk. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in repen. Pel de ui en snijd hem in ringen. Snijd de biefstuk in plakjes. Hak de pinda’s.
Verhit de olie in een pan en fruit de currypasta even aan op zacht vuur. Schep de biefstuk erdoor en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin. Voeg de kokosmelk toe en laat alles 2 minuten sudderen. Schep de paprika, de ui en de pinda’s erdoor en roerbak alles nog 2 minuten. Schep de curry in een schaal. Strooi het kokosmengsel en de basilicum erover.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Menu 8 maart 1995

Geen opmerkingen: