maandag 22 februari 2021

Eendenborstfilet met hoisinsaus (Oosters)

EENDENBORSTFILET MET HOISINSAUS 1 eendenborstfilet (300 - 400 gram) 1 centimeter verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 - 3 eetlepels hoisinsaus 1 grote struik paksoi 2 eetlepels sesamolie 1 rode ui, in dunne partjes zout 1 eetlepel sesamzaad, geroosterd Snijd de velkant van de eendenborstfilet elke centimeter schuin in maar snijd niet helemaal tot op het vlees. Wrijf de andere kant in met gember en hoisinsaus. Leg de eendenborstfilet met de velkant in een koekenpan en bak de filet 6 - 8 minuten tot het vel knapperig en krokant is. Schenk het uitgesmolten vet dat hierbij vrijkomt in een kom en laat het afkoelen (je kunt dit vet gebruiken voor Gebakken vijfkruidenrijst). Bak de andere kant van de eendenborstfilet in 4 - 6 minuten bruin in het resterende bakvet. Het vlees mag van binnen nog rosé zijn. Laat de filet hierna onder aluminiumfolie rusten. Snijd intussen de paksoi in repen en houd stelen en blad gescheiden. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en paksoistelen 2 - 3 minuten op hoog vuur. Schep het paksoiblad erdoor en roerbak nog 1 - 2 minuten. Breng de groenten op smaak met wat zout. Leg de paksoi in het midden van twee warme borden. Snijd de eendenborstfilet in plakjes en leg ze op de paksoi. Strooi het sesamzaad erover. Heerlijk met Gebakken vijfkruidenrijst. 2 personen voedingswaarde : 525 kcal p.p. bereidingstijd : 25 minuten gebied : Oosters gerechtsoort : gevogeltegerecht bron : Tip februari 2006

Geen opmerkingen: