TAARTJE MET RODE UI EN ROZEMARIJN
4 plakjes diepvries (roomboter)bladerdeeg
4 rode uien
2 takjes verse rozemarijn
3 eetlepels (olijf)olie
zout
(versgemalen) zwarte peper
150 gram magor (kaas)
2 gedroogde tomaatjes op olie (potje, Saggi Ortaggi)
2 eetlepels olie uit potje tomaatjes
½ eetlepel (sherry)azijn
(½ eetlepel olie om in te vetten)
Over voorverwarmen op 200°C of gasovenstand 4. Bladerdeeg in 10 minuten laten ontdooien. Uien pellen en elk in 8 partjes snijden. Rozemarijnnaaldjes van takjes plukken en fijnknippen. In koekenpan olie verhitten en uipartjes in 3 à 4 minuten zachtjes beetgaar fruiten. Rozemarijn erdoor scheppen. Bestrooien met zout en peper.
4 Lage taartvormpjes met een doorsnede van 10 centimeter invetten en bekleden met bladerdeeg. Deeg goed aandrukken en overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden. Uipartjes in vormpjes leggen. Magor in vier plakjes snijden en op ui leggen.
Taartjes in midden van oven in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Gedroogde tomaatjes fijnsnijden. In kommetje olie, azijn, tomaat, zout en peper tot dressing kloppen.
Uit oven taartjes voorzichtig uit vormpjes nemen en op vier borden zetten. Dressing rond taartjes druppelen.
4 personen
voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : voor- of lunchgerecht
bron : Allerhande februari 1999
maandag 22 februari 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten