SPINAZIEOMELETJES MET SURIMI
200 gram spinazie à la crème (diepvries, deelblokjes)
500 gram vastkokende aardappels
6 eieren
zout
(versgemalen) peper
10 gram knoflookbieslook
1 bakje surimiflakes (125 gram, AH)
5 eetlepels (olijf)olie
¾ theelepel djinten (gemalen komijn)
6 eetlepels sugo Italiano pikant (pakje, AH)
(Van tevoren spinazie in zeef in 2½ uur laten ontdooien.) Aardappels schillen, wassen en in kleine blokjes snijden (tot gebruik onder water bewaren). In kom eieren loskloppen met spinazie, zout en peper. Bieslook fijnknippen. Surimiflakes klein snijden en omscheppen met 1 eetlepel olie, helft van bieslook en peper.
In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Aardappelblokjes in 12 minuten lichtbruin bakken: af en toe omscheppen. In andere koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. ¼ Deel van eimengsel in pan scheppen en op laag vuur laten stollen. Als onderkant gestold is omelet keren en andere zijde laten stollen. Omelet op voorverwarmd bord laten glijden. ½ Eetlepel olie verhitten en op dezelfde manier nog 3 omeletten bakken.
Aardappel bestrooien met (weinig) zout en djinten. Sugo erdoor roeren en 2 minuten zachtjes laten sudderen. Omeletjes op vier borden leggen. Aardappelblokjes over één helft verdelen. Surimiflakes erop scheppen. Omeletjes dubbelklappen. Serveren met stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 390 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Allerhande februari 1999
maandag 22 februari 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten