zondag 21 februari 2021

Rundvlees met spinazie (Thailand)

RUNDVLEES MET SPINAZIE

500 gram bladspinazie, gewassen en uitgelekt
1 liter dikke kokosmelk
500 gram biefstuk, in dunne plakken gesneden
3 eetlepels vissaus
3 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels aardappelmeel
5 gedroogde chilipepertjes
1 theelepel geraspte gemberwortel
7 sjalotjes, gepeld
8 teentjes knoflook, gepeld
1 theelepel gemalen citroengras
100 gram pindakaas
10 eetlepels kokosroom


Blancheer de spinazie in kokend water. Spoel de blaadjes af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Houd de groente vervolgens warm.
Breng de kokosmelk aan de kook. Voeg de plakjes vlees, de vissaus en de suiker toe. Laat het vlees 20 minuten zachtjes stoven. Neem de plakjes vlees met een schuimspaan uit de pan en zet ze even weg. Laat de kokosmelk tot de helft inkoken en bind de vloeistof met aangemaakt aardappelmeel.
Laat de chilipepers 10 minuten weken in heet water. Laat ze uitlekken, ontpit ze en snijd ze klein. Maal chilipeper, gemberwortel, sjalot, knoflook, citroengras, wat zout en pindakaas in de keukenmachine tot een gladde pasta.
Verwarm 8 eetlepels kokosroom in een wok. Laat de room iets inkoken. Voeg de chilipasta toe en laat alles al roerend warm worden. Voeg de plakjes vlees toe en warm ze even mee.
Schep de spinazie op een schaal, verdeel het vlees erover en garneer het gerecht met de resterende kokosroom.

4 personen

land : Thailand
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De beste Thaise recepten / Fokkelien Dijkstra

Geen opmerkingen: