PALINGSOEP
500 gram middelgrote verse paling
1¼ liter water
1 afgestreken theelepel zout
50 gram kappertjes
3 eetlepels gehakte peterselie
45 gram boter
45 gram bloem
snuifje witte peper
sap van ½ citroen
½ theelepel suiker
¼ - ½ kopje witte wijn
4 eetlepels slagroom
1 eierdooier
Laat de paling bij e vishandelaar schoonmaken en in stukken snijden. Was deze onder koud water, breng ze met het water en het zout aan de kook. Laat ze 15 minuten in het kokende water gaar worden en vervolgens afkoelen. Neem de stukken paling uit de bouillon. Leg de kappertjes en peterselie in de bouillon en breng deze nog een keer aan de kook. Kneed boter en bloem door elkaar, los dit op in de palingbouillon en laat een paar keer opkoken. Leg de stukken paling in de soep, breng deze nog een keer goed aan de kook, voeg peper, citroensap, suiker en witte wijn naar smaak bij. Klop de slagroom met de eierdooier en roer deze door de soep. Neem de pan daarna onmiddellijk van het vuur.
4 personen
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Nederland
gerechtsoort : soep
bron : Lekkernijen uit dertig landen : 121 internationale specialiteiten / Annette Wolter
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten