GLARNER FONDUE
1 klein stokbrood
ruim ¼ liter melk
2 afgestreken eetlepels bloem
2 eetlepels boter
snuifje zout
200 gram geraspte Greyerzer kaas (gruyère)
4 eetlepels geraspte geitenkaas
1 deciliter witte wijn
snuifje versgemalen witte peper
Snijd het stokbrood in stukjes. Kook de melk met de bloem, de boter en het zout in een caquelon (aardewerk fonduepan) al roerend tot een gebonden smeuïge massa. Roer de gruyère erdoor en laat deze goed smelten. Roer vervolgens de geitenkaas en de witte wijn beetje bij beetje erdoor. Strooi er wat peper over (niet te veel!).
Plaats de kaasfondue op een réchaud op tafel. Prik een stukje stokbrood aan een fonduevork, doop deze in de kaasmassa, roer even goed om en … eet smakelijk!
4 personen
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Glarus, Zwitserland
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Lekkernijen uit dertig landen : 121 internationale specialiteiten / Annette Wolter
donderdag 14 januari 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten