woensdag 27 januari 2021

Kastaniensuppe (Duitsland)

KASTANIENSUPPE (KASTANJESOEP)

½ selderijknol
1 ui
1 liter bouillon
225 gram kastanjepuree (blikje)
200 gram champignons
zout
peper
8 eetlepels slagroom
kerrie


Maak de knol en de ui schoon en snijd ze klein. Breng 2½ deciliter bouillon aan de kook en voeg de groenten toe; laat dit 20 minuten koken. Giet bouillon en groenten in een zeef en roer de groenten door de zeef tot puree. Meng de kastanjepuree en de rest van de bouillon door de groentenpuree en breng de soep weer aan de kook. Was intussen de champignons en snijd ze in plakjes; voeg ze aan de soep toe. Maak de soep op smaak met zout en peper. Sla de slagroom stijf en doe er naar smaak wat kerrie doorheen. Verdeel de soep over 4 borden of soepkommen. Garneer de soep met een flinke toef kerrieslagroom.

4 personen

gebied : Duitsland
gerechtsoort : soep

bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: