woensdag 27 januari 2021

Barszcz (Polen)

BARSZCZ (RODE BIETENSOEP)

1 liter bouillon
250 gram bieten
1 wortel
1 ui
40 gram boter of margarine
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel wijnazijn
1 eetlepel suiker
4 teentjes knoflook
2 aardappelen
4 eetlepels zure room of Bulgaarse yoghurt


Verwarm de bouillon. Maak de bieten en wortel schoon en snijd ze in blokjes. Maak de ui schoon en snijd deze in ringen. Verhit de boter in een braadpan en voeg de bieten en wortel toe; laat ze 5 minuten stoven. Voeg de uiringen, tomatenpuree, wijnazijn, suiker en ½ liter bouillon toe; laat dit geheel 20 minuten zachtjes koken. Maak de teentjes knoflook schoon en pers ze uit boven de soep. Schil de aardappelen, was en snijd ze in blokjes. Voeg de aardappelblokjes en de rest van de bouillon aan de soep toe en laat dit geheel nog 15 minuten doorkoken. Schep in iedere soepkom eerst een lepel zure room of Bulgaarse yoghurt, schep hierop de hete soep.

4 personen

gebied : Polen
gerechtsoort : soep

bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: