zondag 6 december 2020

Rösti van mosterdkaas (Zwitserland)

RÖSTI van mosterdkaas (AARDAPPEL-KAASKOEKJES)

3 aardappelen (vastkokers)
zout
versgemalen peper
100 gram geraspte mosterdkaas
zonnebloemolie


Schil en was de aardappelen en rasp ze fijn; laat de sliertjes een beetje uitlekken en meng er dan wat zout en peper en de geraspte kaas door. (Rasp de aardappelen niet te lang van tevoren, want ze verkleuren vrij snel.)
Verhit een scheutje olie in een gourmetpannetje, voeg 1 - 2 eetlepels van het aardappelmengsel (zonder vocht) toe en druk het mengsel een beetje plat; bak het aardappelkoekje aan beide kanten goudbruin en gaar (keer de koekjes niet te snel, want dan vallen ze uit elkaar).

4 personen

gebied : Zwitserland
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Barbecue, grill, gourmet en fondue / Irene van Blommestein

Geen opmerkingen: