ROMIGE TUINERWTENSOEP MET GEROOKTE PALING
2 eetlepels olijfolie
3 bosuitjes, in ringetjes
1 zakje verse dille (15 gram), fijngesneden
450 gram tuinerwten (diepvries)
500 milliliter kippenbouillon (van tablet)
½ zak voorgekookte minikrieltjes (à 450 gram)
75 gram roomkaas
100 gram gerookte palingfilet, in stukjes
In (soep)pan olie verhitten en bosui en helft van dille 1 minuut fruiten. Tuinerwten (3 eetlepels bewaren) even meefruiten. Bouillon erbij schenken en erwten in 3 - 4 minuten zachtjes gaarkoken. Met staafmixer soep pureren. Krieltjes aan soep toevoegen en in 5 - 6 minuten zachtjes gaarkoken. Rest van erwten en roomkaas door soep roeren en kaas laten smelten. Paling en rest van dille door soep roeren en even meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over twee borden verdelen.
2 personen
voedingswaarde : 590 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Allerhande oktober 2004
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten