zondag 6 september 2020

Tomaten gevuld met maïs-courgettesalade

TOMATEN GEVULD MET MAÏS-COURGETTESALADE

8 tomaten
(kruiden)zout
1 sjalotje
¼ rode paprika
½ courgette (150 gram)
1 blikje maïs (nettogewicht 150 gram)
1 eetlepel (dragon)azijn
2 theelepels scherpe Dijonmosterd
peper
2 eetlepels olie
1 takje verse dragon of 1 theelepel gedroogde dragon
4 slabladeren


Tomaten wassen. Van bolle kant kapjes afsnijden en tomaten met theelepel uithollen. Binnenkant bestrooien met (kruiden)zout. Tomaten omgekeerd op bord laten uitlekken. Sjalotje pellen en heel fijn snipperen. Paprika wassen. Zaadlijsten verwijderen en in kleine stukjes snijden of met klein balletjeslepeltje (doorsnede ½ centimeter) balletjes uit courgette steken. In zeef maïs laten uitlekken. In kom doen: azijn, mosterd, (kruiden)zout, peper en olie. Tot sausje roeren. Dragon erboven fijnknippen. Maïs, sjalot, paprika en courgette erdoor scheppen. Minstens 10 minuten laten intrekken. Sla wassen en uitslaan.
Platte schaal bekleden met slabladeren. Tomaten vullen met maïs-courgettesalade. Op schaal zetten.
Lekker bij karbonade en gebakken aardappelen.

4 personen

voedingswaarde : 140 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip september 1987

Geen opmerkingen: