zondag 6 september 2020

Gekookte mosselen met venkel

GEKOOKTE MOSSELEN MET VENKEL

1 grote ui
1 dunne prei
1 kleine venkel (200 ram)
1 worteltje
4 takjes peterselie
2 takjes selderij
2 deciliter droge witte wijn
1¾ zak mosselen à 2 kilogram


Ui pellen en in ringen snijden. Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In ringen snijden. In vergiet wassen. Venkel wassen en halveren (groen er aan laten zitten). Worteltje schrappen en wassen. In pan doen: ui, prei, venkel en worteltje. Peterselie en selderij erboven fijnknippen. Wijn toevoegen. Mosselen onder koud stromend water schoonspoelen. Geopende (die na tik tegen het aanrecht geen sluitbeweging maken) en kapotte exemplaren verwijderen.
Helft van mosselen in pan met groente en wijn doen. Op hoog vuur met deksel op pan, mosselen in 8 minuten koken, tot ze allemaal open zijn. Af en toe omschudden. Met schuimspaan mosselen uit pan in schaal scheppen. Als eerste deel van mosselen opgegeten is, rest van mosselen op zelfde manier koken en opdienen.
Lekker met stokbrood en patates frites.

4 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 20 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip september 1987

Geen opmerkingen: