zondag 6 september 2020

Koolrolletjes met taugé en pinda's

KOOLROLLETJES MET TAUGÉ EN PINDA’S

Deze koolpakketjes zijn gevuld met een knapperig mengsel van taugé en pinda’s. U kunt ze helemaal van tevoren voorbereiden.

1 kleine ui
½ rode paprika
100 gram taugé
6 Chinese-koolbladeren (250 gram)
3 eetlepels pindakaas
1 eetlepel ketjap manis
½ theelepel sambal oelek
25 gram gezouten pinda’s


Ui pellen en snipperen. Paprika wassen. Halveren en zaadlijsten verwijderen. In kleine stukjes snijden. In vergiet taugé afspoelen. Chinese koolbladeren wassen. Koolbladeren in schaal leggen. In magnetron laten slinken (afgedekt, op vol vermogen, 2 - 3 minuten). In kommetje doen: pindakaas, ketjap, sambal en 1 eetlepel heet water. Door elkaar roeren. In kom doen: ui, paprika, taugé en pinda’s. Door elkaar scheppen. Op plank koolblad uitspreiden. Bestrijken met 1/6 deel van pindakaasmengsel. 1/6 Deel van taugémengsel erover verdelen. Tot pakketje dichtvouwen. Op zelfde manier nog 5 koolrolletjes maken. Met naad naar beneden in schaal leggen.
In magnetron koolrolletjes gaar laten worden (afgedekt, op vol vermogen, 4 - 6 minuten).
Lekker bij omelet en rijst.

2 personen

voedingswaarde : 310 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 6 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip september 1987

Geen opmerkingen: