SAUCE BÉCHAMEL (BÉCHAMELSAUS)
15 gram boter
2 eetlepels bloem
3 deciliter warme melk
zout
zwarte peper
Smelt de boter in een sauspan boven een laag vuur en roer vervolgens met een houten lepel de bloem door de boter. Laat het mengsel even op het vuur maar zorg dat het niet bruin wordt, en voeg dan met kleine hoeveelheden tegelijk de warme melk toe; blijf roeren tot alle melk is opgenomen. Zet het vuur iets hoger en breng de saus aan de kook; laat hem 5 minuten pruttelen onder af en toe roeren, tot een dikke fluweelachtige saus ontstaat.
Peper en zout naar smaak toevoegen.
Noot: Als u de saus niet direct nodig heeft een stukje beboterd papier op het oppervlak van de saus leggen. Er zal dan geen vel op komen.
Voor 3 deciliter.
gebied : Frankrijk
gerechtsoort : saus
bron : Frankrijk : De landelijke keuken / Eileen Reece
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten