GEKRUIDE BOLLETJES UIT EGYPTE
250 gram volkorenmeel
1 zakje bakpoeder
zout
½ theelepel marjolein
frituurvet
½ zeer fijngesnipperde ui of ui-aroma
1 deciliter melk
aroma
peper
Roer door het meel het bakpoeder, zout en marjolein. Maak het frituurvet warm (180 - 190°C). Voeg de ui, de melk en zoveel water toe dat een glad beslag ontstaat dat traag van de bolle kant van een lepel loopt. Doe er aroma, peper en eventueel zout naar smaak bij. Laat het beslag met kleine hoeveelheden over de punt van de lepel in het vet vallen. Bak de bolletjes gaar en rondom mooi van kleur. Serveer ze warm.
4 - 6 personen
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Egypte
gerechtsoort : gebak
bron : De Oosterse keuken (Koken zonder grenzen) / Corri H. Donselaar-Dijksterhuis
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten