woensdag 8 juli 2020

Appel Chutney (Engeland, Verenigd Koninkrijk)

APPEL CHUTNEY

1½ kilogram grof gehakte, geschilde groene moesappelen, zonder klokhuis
450 gram grof gehakte uien
300 gram blanke rozijnen zonder pit
275 gram bruine suiker
3 3/8 deciliter moutazijn
1 eetlepel mosterdzaad, in een vijzel fijngestampt of plat gerold in een doek, waarover men de deegrol haalt
1½ theelepel inmaakkruiden, in een gaasje gebonden
½ theelepel gemalen gember
½ theelepel cayennepeper


Doe appelen, uien, rozijnen, suiker, mosterdzaad, het zakje inmaakkruiden, gember en peper in een grote pan. Breng alles, af en toe roerend, aan de kook; draai daarna de vlam laag en laat de inhoud van de pan 2 uur zonder deksel sudderen of zolang tot het grootste gedeelte van het vocht is verdampt en het mengsel zo dik is dat het aan een lepel blijft hangen. Roer voortdurend, zodra het mengsel begint in te dikken, om te voorkomen, dat de chutney aan bodem of zijkanten van de pan gaat kleven. Neem de pan van het vuur. Doe de chutney onmiddellijk over in gesteriliseerde weckpotjes. Vul ze tot op een klein randje na en sluit snel af met ring en deksel.

Voor 3 potjes

gebied : Engeland, Verenigd Koninkrijk
gerechtsoort : inmaak (hartig)

bron : In de Engelse keuken (Uit eten in de wereld) / Adrian Bailey

Geen opmerkingen: