maandag 11 mei 2020

Corsicaanse vissoep (Corsica, Frankrijk)

CORSICAANSE VISSOEP

3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
2 preien, in dunne ringen
2 teentjes knoflook, geperst
3 grote tomaten, ontveld, in stukken
1 grote venkelknol, in repen
1 deciliter droge witte wijn
10 draadjes saffraan
1 blaadje laurier
2 takjes tijm
500 - 600 gram stevige visfilets, in grove stukken (bijvoorbeeld schol, tarbot, tong, wijting, zeeduivel, zeewolf, zeebaars, zeebrasem, zeepaling of zonnevis)
zout
versgemalen peper
1 stokbrood, in plakjes


Olie in ruime pan verhitten en ui hierin 5 minuten bakken. Prei, knoflook, tomaat en venkel toevoegen en 5 minuten meebakken. 1 Liter kokend water in pan schenken en wijn, saffraan, laurier en tijm toevoegen. Soep weer aan de kook brengen en 5 minuten laten koken. Vis toevoegen en op zacht vuur tegen de kook aan gaar laten worden in 5 - 10 minuten (pocheren). Laurierblaadje en tijm verwijderen. Soep met zout en peper op smaak brengen. Plakjes stokbrood roosteren en met rouille bestrijken. In elk bord 2 - 3 plakjes brood leggen en hete soep erop schenken. Soep serveren met rest van stokbrood en rouille. Eventueel aan tafel 1 eetlepel rouille door soep roeren.

4 personen

voedingswaarde : 330 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gebied : Corsica, Frankrijk
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip Culinair mei 1999

Geen opmerkingen: