HUMMUS BI TEHINE (KIKKERERWTENDIP MET TAHINI)
Hummus is tegenwoordig ook hier heel populair. Het is het soort gerecht dat je naar eigen smaak maakt, met misschien wat meer citroen, knoflook, zout of tahini. Geef er warm pitabrood bij.
250 gram kikkererwten, een nacht in water geweekt
3 - 4 eetlepels tahini
sap van 2 citroenen
3 tenen knoflook, fijngesneden
zout
4 eetlepels extra vergine olijfolie
Giet de geweekte kikkererwten af en doe ze in een pan met ruim schoon water. Breng ze aan de kook, schuim af en kook ze in 1½ uur op laag vuur botergaar. Giet ze af en vang het kookvocht op.
Pureer de kikkererwten in een foodprocessor. Voeg de overige ingrediënten behalve de olie, en net voldoende kookvocht toe voor een zachte, romige massa. Proef en breng naar wens op smaak.
Spreid de hummus op een platte schaal uit en besprenkel met de olie.
Mogelijke garneringen: Bestrooi royaal met fijngesneden peterselie; maak een sterpatroon met lijnen paprikapoeder en gemalen komijn; of bestrooi met sumak en wat fijngesneden bladpeterselie; garneer met wat hele kikkererwten of met kort in boter gebakken pijnboompitten.
6 personen
gebied : Libanon
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Duizend-en-één smaken : De keukens van Marokko, Turkije en Libanon / Claudia Roden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten