woensdag 8 april 2020

Batata bel Lamoun wal Cosbara (Libanon)

BATATA BEL LAMOUN WAL COSBARA (AARDAPPELEN UIT DE OVEN MET CITROEN EN KORIANDER)

Deze aardappelen worden gewoonlijk gefrituurd of in olijfolie gebakken, maar ze zijn uit de oven even lekker. Ze worden koud opgediend, hoewel ik ze liever warm eet.

1 kilogram nieuwe aardappelen, geschild of niet
zout
zwarte peper
5 - 5 eetlepels extra vergine olijfolie
4 tenen knoflook, fijngesneden
sap van 1½ citroen
flinke handvol fijngesneden koriander


Kook de aardappelen 10 minuten in kokend water met zout, giet ze af en leg ze in een grote ovenschaal. Snijd ze in blokjes van 1¼ centimeter, bestrooi met zout en peper, besprenkel met de olie en verdeel de knoflook erover. Vermeng alles zodat de aardappelblokjes rondom vet zijn.
Laat ze in een op 240°C voorverwarmde oven in 30 minuten knapperig en bruin worden. Neem ze eruit, besprenkel ze met citroensap, bestrooi met koriander en meng alles luchtig, zodat de aardappelblokjes heel blijven.

6 personen

gebied : Libanon
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Duizend-en-één smaken : De keukens van Marokko, Turkije en Libanon / Claudia Roden

Geen opmerkingen: