woensdag 18 maart 2020

Potage aux Laitues (België)

POTAGE AUX LAITUES (SLASOEP)

2 kroppen sla (à 350 gram)
zout
1 middelgrote ui
30 gram boter
1 opgehoopte eetlepel bloem
¾ liter vleesbouillon
2 deciliter room
versgemalen witte peper
versgeraspte nootmuskaat
citroensap naar smaak


Maak de sla schoon, haal de blaadjes los en was ze. Breng een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook en laat de blaadjes kort in het borrelende water koken. Doe over op een zeef. Spoel met ijskoud water, laat uitlekken en snijd in smalle reepjes.
Pel de ui en hak hem fijn. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui op een matig vuur glazig. Strooi er de bloem over en bak goudgeel. Voeg er al roerend de bouillon en room aan toe en laat op een matig vuur, zonder deksel, 10 minuten sudderen.
Houd 4 eetlepels van de slareepjes achter. Voeg de rest aan de inhoud van de pan toe en pureer de soep. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en citroensap en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Schenk de soep vervolgens in kommen of diepe soepborden, strooi er de rest van de slareepjes over en dien op.

4 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : België
gerechtsoort : soep

bron : Europese keukens (Koken in de wereld) / Cornelia Adam

Geen opmerkingen: