CALDO VERDE van bouillon (PORTUGESE KOOLSOEP)
1 liter bouillon of kookvocht van groente
4 grote aardappelen
zout
½ groene kool (250 gram)
2 eetlepels olijfolie
peper uit de molen
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Zet ze samen met de bouillon op, voeg wat zout toe en laat het geheel zolang zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn. Schep ze uit het vocht. Maak er een fijne puree van. Snijd de groene kool in ragfijne snippers. Breng de bouillon opnieuw aan de kook. Voeg aardappelpuree, koolsnippers, olie en wat peper naar smaak toe.
Blijf gedurende 5 minuten in de soep roeren. Dien de soep daarna op.
4 personen
voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Portugal
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Over de Grens (Lekker koken thuis) / Reader’s Digest
dinsdag 3 maart 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten