vrijdag 7 februari 2020

Warme flageolettensalade met camembertdressing (Frankrijk)

WARME FLAGEOLETTENSALADE MET CAMEMBERTDRESSING

100 gram gedroogde flageoletten, een nacht geweekt (of 2 blikken van 400 gram per stuk)
250 gram nieuwe aardappels, geschrobd en gehalveerd (grote exemplaren in kwarten)
zout
200 gram sauçisson sec, ontveld (je kunt ook goede vegetarische worst gebruiken)
3 - 4 tenen knoflook, geperst
olijfolie, om te bakken
1 krop roodlof, in losse bladeren
1 rode ui, in ringen
een handvol (30 gram) waterkers

DRESSING
100 gram camembert, schil verwijderd
2 eetlepels crème fraîche
½ eetlepel calvados (of extra appelazijn)
1 eetlepel appel- of ciderazijn
peper


Doe de bonen in een pan ongezouten water, breng dit aan de kook en laat de bonen op laag vuur 1 uur sudderen tot ze mals zijn. Giet ze af en laat afkoelen terwijl je de rest van de salade maakt.
Kook de aardappels 6 minuten in water met wat zout, giet ze af en zet apart.
Hak de sauçissons in stukken en bak ze met de knoflook in een scheut olie. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Doe nu de nog harde, uitgelekte aardappels in de pan en bak ze op laag vuur tot ze gaar zijn.
Maak dan de dressing. Doe alle ingrediënten in een kleine pan en warm ze zachtjes op tot de kaas smelt; de saus moet niet koken, alleen vloeibaar worden. Klop het kaasmengsel zachtjes en haal het van het vuur.
Meng de roodlof, ui en waterkers in een grote kom. Meng voorzichtig de bonen, aardappels en worst erdoor. Sprenkel de kaassaus erover en serveer het gerecht direct met warm stokbrood en een fles bière.

2 personen

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : maaltijdsalade (of bijgerecht voor 4 personen)

bron : Salmagundi / Sally Butcher

Geen opmerkingen: