vrijdag 14 februari 2020

Pigeon comme une Pastilla (Frankrijk)

PIGEON COMME UNE PASTILLA (PASTILLA MET DUIF)

2 eetlepels olijfolie
2 kleine duiven
3 middelgrote uien, fijngehakt
3 theelepels kaneel, plus wat extra om mee te bestuiven
½ theelepel saffraandraadjes
1 volle eetlepel suiker
20 gram ongezouten boter, gesmolten
4 vellen filodeeg
30 gram geblancheerde, hele amandelen
poedersuiker, om mee te bestuiven
kaneel, om mee te bestuiven
zout
zwarte peper uit de molen


Verwarm de oven voor op 150°C.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem die net groot genoeg is om de 2 duiven er dicht tegen elkaar aan in te leggen. Bak de vogels en de uitjes in een paar minuten bruin. Voeg kaneel, een beetje zout, saffraan en suiker toe, en giet er zoveel water bij dat de duiven onder staan. Leg een deksel op de pan en zet de duiven ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven, tot het vlees zo gaar is dat het bijna van het bot valt.
Kwast de vellen filodeeg in met de gesmolten boter en stapel ze op elkaar in een met bakpapier beklede braadslee.
Neem de pan uit de oven. Verhoog de oventemperatuur voor het deeg tot 200°C. Maal de amandelen fijn in een foodprocessor (dan zijn ze lekkerder dan wanneer je ze gemalen in de winkel koopt) en strooi ze in de pan. Voeg zout en peper naar smaak toe. Houd de pan met de duiven warm.
Bak het deeg, als de oven goed op temperatuur is, in 5 minuten krokant en goudbruin.
Bestrooi het deeg met poedersuiker en kaneel en serveer het bij de duiven.

2 personen

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Nobody does it better … / Koken als een Française / Trish Deseine

Geen opmerkingen: