zaterdag 25 januari 2020

Coulis de Tomates (Frankrijk)

COULIS DE TOMATES (VERSE TOMATENSAUS)

2 eetlepels olijfolie
225 gram uien, fijngehakt
zout
zwarte peper
suiker
700 gram grote rijpe tomaten, ontveld en in stukken gesneden
1 teentje knoflook, uit de knijper
1 eetlepel fijngesneden basilicum


Verhit de olijfolie in een grote pan boven een gematigd vuur en voeg de uien toe. Voeg zout toe en bak ze onder roeren tot ze glazig zijn. Voeg dan de tomaten, knoflook, wat meer zout en peper plus een theelepel suiker toe, en bak de tomaten in de open pan tot het sap uit de tomaten vrijkomt. Zet het vuur lager en laat het sap onder af en toe roeren inkoken tot een dikke puree ontstaat. Strooi de basilicum erover en dien de saus op.

Voor ½ liter saus.

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : saus

bron : Frankrijk : De landelijke keuken / Eileen Reece

Geen opmerkingen: