SAUCE AUX CÂPRES (KAPPERTJESSAUS)
3 eetlepels dragonazijn
1½ deciliter crème fraîche of slagroom
zout
zwarte peper
2 eetlepels kappertjes, uitgelekt en indien nodig in kleine stukjes gesneden
Doe de azijn in een roestvrijstalen of geëmailleerde sauspan en kook hem snel (op een hoog vuur) in tot er een halve eetlepel over is. Haal de pan van het vuur, roer de room met een houten lepel door de azijn, en voeg zout en peper toe; zet de saus als hij vloeibaar is weer op een zacht vuur. Breng het mengsel aan de kook, en laat het onder voortdurend roeren 2 minuten doorkoken. Voeg nu de kappertjes toe en verwarm ze 1 minuut in de saus.
Voor 1½ deciliter saus.
gebied : Frankrijk
gerechtsoort : saus
bron : Frankrijk : De landelijke keuken / Eileen Reece
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten