GEKOOKTE MAÏSKOLF MET KRUIDENBOTER
4 maiskolven
(2 eetlepels suiker)
100 gram boter of margarine
3 takjes peterselie
1 theelepel majoraan
1 theelepel kruizemunt
1 eetlepel citroensap
zout
peper
Bladeren en draden van maiskolven verwijderen. In grote pan 2 liter water (met suiker) aan de kook brengen. Maiskolven in 15 minuten gaarkoken. Intussen in kommetje boter zacht roeren. Hierboven peterselie fijnknippen. Erdoor roeren: majoraan, kruizemunt, citroensap, zout en peper. Maiskolven afgieten. Aan beide kanten houten cocktailprikker steken. Op bordjes leggen. Kruidenboter erover verdelen.
Lekker met biefstuk en tomaat met geraspte kaas.
4 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip november 1979
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten