GEGRATINEERDE VENKEL
2 grote venkelknollen
zout
peper
2½ eetlepel boter of margarine
200 gram Emmentaler (in plakken)
2 eetlepels koffieroom
¼ theelepel nootmuskaat
2 eetlepels paneermeel
Van venkel stengels en groen verwijderen, wassen en in plakken snijden. Bestrooien met zout en peper. In pan boter smelten. Venkel en 4 eetlepels water toevoegen. Met deksel op pan 10 minuten zachtjes smoren. Af en toe omscheppen. Ovenschotel invetten. Venkel en ¾ deel van kaas in laagjes in ovenschotel leggen. In kommetje sausje roeren van: koffieroom, zout, peper en nootmuskaat. Over venkel schenken. Afdekken met rest van kaas.
Oven voorverwarmen op 250°C. Schotel bestrooien met paneermeel. Kleine klontjes boter erop leggen. In midden van oven in 15 minuten heet en goudbruin laten worden.
4 personen
voedingswaarde : 335 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 20 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip november 1979
dinsdag 19 november 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten