LEVER MET SPEK EN TOMAAT
4 plakken varkenslever à 100 gram
zout
peper
2 eetlepels bloem
8 plakjes ontbijtspek
3 eetlepels boter of margarine
1 grote tomaat
½ kleine ui
2 takjes peterselie
Schaal voorverwarmen. Lever inwrijven met zout en peper. Op bord bloem strooien. Lever door bloem wentelen. In koekenpan spek in 2 minuten uitbakken. Op schaal scheppen. In bakvet boter smelten. Lever in 3 minuten zachtjes bakken. Tomaat wassen en in 4 plakken snijden. Ui pellen en snipperen. Lever keren. Nog 2 minuten bakken. Op warme schaal scheppen. In bakvet tomaat aan beide zijden 1 minuut bakken. Op elke plak lever, 1 plak tomaat en 2 plakjes spek leggen. Ui erover verdelen. 1 Takje peterselie erboven fijnknippen. Garneren met toefjes peterselie.
Groentetip: Gegratineerde venkel.
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip november 1979
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten