GEGRATINEERDE FORELLEN
4 forellen
1 liter water
zout
1 citroen
1 deciliter witte wijn
6 eetlepels slagroom
3 eetlepels paneermeel
100 gram boter
2 eetlepels peterselie (of bieslook)
2 eetlepels dille (of dragon)
peper
Laat de schoongemaakte forellen een half uur weken in het water met zout. Spoel ze daarna af en dep ze droog met keukenpapier. De oven voorverwarmen tot 180 - 200°C. Vet een vuurvaste schaal in met boter. Bestrooi de forellen met zout en peper en leg ze in de schaal. Verdeel de in schijfjes gesneden citroen over de forellen. Snijd de boter in vlokjes, verdeel deze over de vissen en giet de wijn erbij. Zet deze schaal in een matig voorverwarmde oven en laat de forellen daarin 15 minuten stoven. Haal de forellen uit de oven, voeg de room eraan toe en bestrooi de vissen met een weinig paneermeel en enkele klontjes boter. Laat ze 5 minuten onder een hete grill (of in een zeer hete oven: 275°C) gratineren.
4 personen
gebied : Hongarije
gerechtsoort : visgerecht
bron : De populairste buitenlandse recepten (Helmond-Keukengidsen) / Uitgeverij Helmond
zaterdag 2 november 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten