zaterdag 2 november 2019

Forelsalade (Tsjechoslowakije)

FORELSALADE

300 gram forel
½ deciliter olie
1 deciliter witte wijn
1 ui
1 krop sla
2 - 3 appels
50 gram uitgelekte doperwtjes uit blik
100 gram mayonaise
½ deciliter stijfgeklopte slagroom
citroensap
zout
1 hardgekookte eidooier
enkele schijfjes citroen


Smoor de forel gaar in een pan met olie, gesnipperde ui en wijn. Verwijder dan de graten, laat het vlees afkoelen en snijd het in kleine stukjes. Maak van de in reepjes gesneden appels en slablaadjes, de uitgelekte doperwtjes, de mayonaise, stijfgeklopte slagroom, wat citroensap en de jus van de forel een pikante saus. Voeg de stukken vis erbij, breng op smaak met zout en laat enige tijd intrekken. Serveer de salade licht gekoeld op een bed van sla en garneer met geraspte hardgekookte eidooier en schijfjes citroen.

4 personen

gebied : Tsjechoslowakije
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Tsjechische keuken / Ludmila Fraňková

Geen opmerkingen: