GELE BLOEMKOOL MET CASHEWNOTEN
1 grote bloemkool
50 gram cashewnoten
zout
100 gram boter of margarine
1 teentje knoflook
1 eetlepel ketoembar (gemalen koriander)
1 eetlepel koenjit (kurkuma)
Van bloemkool stronk verwijderen. Wassen en in roosjes verdelen. Cashewnoten grof hakken.
In pan met ruim water en zout, bloemkool 10 minuten koken. Intussen in andere pan boter verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Koriander en kurkuma erdoor roeren. Bloemkool afgieten en erdoor scheppen. 5 Minuten meewarmen. In droge koekenpan cashewnoten in 2 minuten lichtbruin roosteren. Bloemkool overdoen in schaal. Noten erover strooien.
Lekker bij gehakt.
4 personen
voedingswaarde : 320 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip september 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten