dinsdag 16 juli 2019

Gevulde knolselder (Vlaanderen, België)

GEVULDE KNOLSELDER

2 niet te grote selderijknollen
groentebouillon
8 eetlepels gare doperwten
8 kleine uitjes
3 eetlepels bloem
50 gram boter
4 deciliter melk
3 eetlepels geraspte kaas
peper
nootmuskaat


Snijd van de knollen van boven en van onderen een plak weg, verwijder alle worteltjes en schil ze. Snijd ze overdwars in tweeën, hol ze uit en was ze zorgvuldig. Leg ze 10 minuten in kokend water, spoel ze af onder de koude kraan en kook ze gaar in de groentebouillon, samen met de uitjes. Vul de selderijhelften met een mengsel van uitjes en doperwten. Smelt de boter, roer de bloem erdoor tot een geel papje, roer geleidelijk de melk erdoor en laat dit tot saus binden. Voeg er de kaas aan toe, wat peper en nootmuskaat en schenk dit over de doperwten in de selderijhelften. Zet ze even in een hete oven of nog liever onder de ovengrill tot de bovenkant een mooi kleurtje heeft.

4 personen

gebied : Vlaanderen, België
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De echte Vlaamse keuken / Wina Born

Geen opmerkingen: