zaterdag 20 juli 2019

Burgonyasaláta

BURGONYASALÁTA (AARDAPPELSLA)

1 kilogram heel blijvende aardappelen
2 uien
azijn
slaolie
zout
peper
mespunt suiker
paprika


Kook de aardappelen in de schil, pel ze, snijd ze in mooie plakjes en leg ze keurig opgestapeld in de slabak. Maak nu een mengsel van azijn, met water, zout, suiker, slaolie en peper. Giet dit mengsel over de nog warme (dit is belangrijk!) aardappelen, laat het even staan, giet het vocht dan weer af en weer erop. Herhaal dit verschillende malen. Snij de ui in dunne ringen en garneer hiermee de aardappelsla. Strooi er ook nog een tikkeltje peper en paprika overheen. Deze sla smaakt zeer goed bij iedere vleessoort, geef er droge rijst bij.

4 personen

gebied : Hongarije
gerechtsoort : salade

bron : Dat eten wij … : Hongaarse recepten / B. Nagy

Geen opmerkingen: