FONDUE VAUDOISE
knoflook
2 glazen droge, witte wijn
500 gram jonge, vette gruyère
1 koffielepel aardappelmeel
wat witte wijn
1 glas kirsch
peper
stokbrood
Om een fondue te maken heeft men een vuurvaste aardewerken pan nodig en een goede réchaud: een komfoortje.
Wrijf de fonduepan in met knoflook. Doe er 2 glazen droge, witte wijn in en 500 gram jonge, vette gruyère in kleine blokjes gesneden. Zet de pan op het vuur.
Als de wijn warm wordt, gaat de kaas smelten. Roer het met een garde ofte wel een sauszweepje voorzichtig en regelmatig om, de massa moet de stevigheid hebben van dikke room.
Voeg er nu een koffielepel aardappelmeel opgelost in wat witte wijn bij en een glas kirsch. Zet de pan op het komfoor op tafel en strooi er wat peper uit het molentje over en roer alles nog eens goed om.
Iedere eter heeft een bord met stukken vers knapperig stokbrood voor zich en prikt telkens een stuk aan zijn vork en doopt dat in de fondue.
4 personen
gebied : Vaud, Zwitserland
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : De reis om de wereld in 80 schotels en 200 verrukkelijke recepten / R. J. Courtine
zaterdag 20 juli 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten